Harrasteparkki ja yleisöpysäköinti

Lauantaina 12.5.2018 Nordiksen halli

SAAPUMINEN HARRASTEAJONEUVOILLA 
Harrasteajoneuvoille on varattu koko Helsingin Jäähallin parkki-alue. Harrasteparkki on tarkoitettu harrasteautoilla tapahtumaan saapuvalle, sisäänpääsylippunsa ostaneelle katsojalle. Harrasteparkki sisältyy pääsylipun hintaan. Parkkeeraus tapahtuu liikenteenohjaajan opastuksella, nokat samaan suuntaan, kohti etelää ja parkista uloslähtöä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä. Parkki-alue avataan lauantaina kello 9.00. Tyhjän paikan ollessa, se täytetään seuraavaksi alueelle saapuvalla harrasteautolla. 

PARAATIAJO - SUOMEN SUURIN HÄÄKULKUE
Harrasteajoneuvojen paraati starttaa Jäähallin parkkipaikalta kello 18.30. Letkan kärkeen ryhmittyy ensin näyttelyssä sisällä olleet ajoneuvot, jonka jälkeen harrasteparkissa esillä olleet ajoneuvot liitetään letkaan. Letka-ajo läpi keskustan, päättyen Kauppatorille. Etene edellä olevan auton vauhdissa, jotta letka saadaan pysymään mahdollisimman tiiviinä. Huomioi erityisesti jalankulkijat ja muu liikenne letkan ajon aikana. Letkan kärkeen sijoittuu hääauto, jossa mukana tapahtumassa vihitty tuore aviopari.

FILLARIT JA MOOTTORIPYÖRÄT
Mikäli saavut tapahtumaan polku- tai moottoripyörällä, voit ajaa pyöräsi niille kartassa osoitettuun pysäköintipaikkaan. Pysäköinti on maksuton.

YLEISÖN SAAPUMINEN
Helsingin Jäähallille on hyvät julkiset kulkuyhteydet ja suosittelemme niiden käyttöä oman auton sijasta. Helsingin Jäähallin lähistöllä tehtävät tietyöt aiheuttavat huomattavaa haittaa ja ruuhkia liikenteessä, joten suosittelemme jättämään oman auton esim. Mäntymäenkentälle, josta on lyhyt kävelymatka Jäähallille. Helsingin Jäähallin lähiympäristöstä on rajoitetusti sekä maksullista että maksutonta pysäköintitilaa. Pysäköinnin voi maksaa kolikoilla, sekä Easypark- ja Parkman -sovelluksilla sekä tekstiviestillä. Pysäköintialueita ovat mm. 

  • Mäntymäen kenttä
  • Vauhtitien pysäköintialue 
  • Laakson ratsastuskentän hiekkakenttä
  • Linnanmäen pysäköintialue osoitteessa Tivolitie 1.
  • Lääkärikadun pääty

Yleisesti pysäköinnin hinta on 2 €/tunti ja maksu tapahtuu kolikoiden lisäksi Easypark- ja Parkman -sovelluksilla sekä tekstiviestillä. Tarkista pysäköintialueesi maksu ja varaa riittävästi aikaa pysäköinnille, jotta sinun ei tarvitse sen vuoksi lähteä välillä pois tapahtumasta.

 HSL:n palvelusta Reittiopas.
www.reittiopas.fi/

Ratikka-reitti
www.hsl.fi/sites/default/files/uploads/ratikka_openstreet_810x1210_03042018_www_1.pdf

Pysäköinti Helsingissä:
www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/pysakointi-helsingissa

Ilmaiset pysäköinnit -kartta pdf
www.hel.fi/static/hkr/pysakointi/kantakaupunkipysakointikartta.pdf