Mitä on Nostalgia Car Show

06.05.2018

Uusi autotapahtuma Nostalgia Car Show, järjestetään Helsingin Jäähallilla lauantaina 12.5.2018. Näyttelyn ensimmäisen vuoden teemaksi on valittu suomalaisen Hot Roddingin synty. Mukaan tapahtumaan on etsitty 1970-1980-luvuilta sekä 1990-luvun alun mielenkiintoista kalustoa ja kutsuttu mukaan autojen rakentajia tai nykyisiä omistajia. Nostalgia Car Show on ennen kaikkea autonäyttely, jossa esillä pitkään piilossa olleita selviytyjiä ja hyvää musiikkia. Nostalgia Car Show on paikka, missä autoista kiinnostuneet tapaavat toisiaan. Luvassa on mielenkiintoinen päivä.

- Ollemme keränneet yhteen ainutlaatuisen näyttelykokonaisuuden, joka koostuu osaksi niistä mieleenpainuvimmista Suomi Hot Roddingin alun harrasteautonäyttelyissä tai -lehtien sivuilla esittelyissä nähdyistä ajoneuvoista. Helsingin Jäähallille kokoonnutaankin varsin nostalgisissa tunnelmissa, kun saman katon alle ja näyttelyyn on monen vuoden jälkeen palaamassa ne vahvat ja vielä säilyneet ajoneuvot, niiden rakentajia, entisiä ja nykyisiä omistajia. Päivästä tulee varmasti hyvin mielenkiintoinen, kun pääsemme tiiviin päivän aikana vaihtamaan muistoja, kuulemaan tarinoita ja hämmästelemään suomalaista harrasteautorakentelun historiaa, näyttelyn järjestäjä Mikael Forsman kertoo.

- Mukaan on saatu osa menneiden aikojen tärkeimmistä ajoneuvoista. Autojen kunto vaihtelee ja Nostalgia Car Show'ssa ei kilpaillakaan parhaalla maalipinnalla ja viimeisimpien rakentelutyylien mukaisesti, vaan kyseessä on enemmän ikään kuin "Reunion" - tullaan yhteen kunnioittamaan harrasteautohistoriaa ja tapaamaan samanhenkistä porukkaa legendaariselle Nordiksen hallille. Autojen lisäksi esillä nähdään moottoripyöriä sekä useita kymmeniä pienoismalleja mm. 70 ja 80-luvuilta, joita useat tunnetut ja nykypäivän mallarit ovat tuomassa näytille tapahtumaan. Myös Ruotsista saapuu kymmenkunta nostalgia-autoa esille Helsingin Jäähallille.

- Valtaosa 70-80-lukujen villeistä rakennelmista on muuttanut muotoaan, tai hävinnyt aikojen saatossa. "Selviytyjät" eivät ole vain teknisesti selvinneet läpi vuosien vaan autot ovat selvinneet myös erilaisilta muutostöiltä vuosien varsilta, kun niitä on paranneltu tai muunneltu trendien ja kiinnostusten mukaisesti.

- Puitteet on joillekin autoille tutut, koska Nordiksella on monet vuodet järjestetty pääsiäisen näyttelyä, missä nyt hallille palaavat autot ovat joskus aikaisemmin olleet uutuuttaan loistaen esillä.

Näyttelyn teeman mukaisesti odotamme kovasti näkevämme mahdollisimman paljon yleisön heittäytyvän teemaan ja pukeutuvan ajan henkeen. Palkitsemme parhaan naispukeutujan upealla käsintehdyllä käsilaukulla sekä miespukeutujan kahdella kanisterillisella moottoriöljyllä.

Harrastajat luovat tästä itse tapahtuman. Tapahtumaan voi osallistua omalla harrasteautolla, merkkiin tai malliin katsomatta, ajamalla drive-in harrasteparkkiin. Käytössä on koko Jäähallin parkki-alue ja harrasteparkki sisältyy näyttelylippuun, ostit sen sitten etukäteen Tiketistä tai paikanpäällä lippuluukulta. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä kello 9.00 lauantai-aamusta alkaen.

- Nostalgia Car Show'ssa on lauantaina elävää musiikkia, esiintymässä bändit Merciless Rockers sekä Harry Fontana & Rockabilly Trio. Lavalla lisäksi mielenkiintoisia haastatteluita sekä ensimmäistä kertaa koskaan autotapahtumassa Suomessa, vihitään tapahtumassa pari avioliittoon. Pari tulee Kurikasta ja parin vihkii Ensitreffit alttariltakin tuttu Kari Kanala. Päivän päätteeksi hääpari tulee samaan kenties Suomen näyttävimmän hääkulkueen, kun näyttelyssä sekä harrasteparkissa esillä olleet ajoneuvot aloittavat paraatiajon kello 18.30. Paraatiajo alkaa Jäähallin parkkipaikalta ja kulkee Mannerheimintietä ja Eteläesplanadia pitkin Kauppatorille, jossa kokoontuminen. Lauantai-illan jälkisammutus sitten Hard Rock Cafe Helsingissä, missä herkullista ruokaa ja juomaa.

Nostalgia Car Show järjestetään 12. toukokuuta 2018 Helsingin Jäähallilla kello 10-18. Liput aikuiset 20€, lapset 7-15-vuotiaat 5€. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman, lippunsa ostaneen seurassa.

Toivotamme autoharrastajat ja yleisön lämpimästi tervetulleeksi Nostalgia Car Show'hun.


Mikael ja Kirsi