Pukeudu Nostalgia Car Show’n teeman mukaisesti.

18.03.2018

Nostalgia Car Show'ssa palataan 1970 ja 1980-vuosikymmenille sekä 1990-lukujen alkuvuosille. Esille valitut ajoneuvot ovat tuttuja valtaosin näiltä ajoilta. Myös noiden aikojen muoti ja pukeutuminen ovat suuressa roolissa Nostalgia Car Show'ssa.

Niinpä haastammekin yleisön vähän irrottelemaan ja pukeutumaan näyttelyn teeman eri vuosikymmenten mukaisesti. Voit valita kymmenluvun trendit, mikä eniten itseäsi miellyttää tai on hauskaa. Parhaimpia pukeutujia tapahtumassa palkitaan ja varmasti myös kuvataan!

1970-luvun muoti oli rohkeata, etenkin naisilla, mutta myös miehillä, joilla oli tiukat polyesteri housut leveillä lahkeilla ja rintamuksesta avonaiset ja rintakarvoituksen paljastavat leveäkauluksiset kauluspaidat. Naisilla nähtiin hyvin lyhyitä ja tyköistuvia mekkoja sekä näyttäviä korkeita saappaita ja korkeiksi tupeerattuja tukkia.

Suomi Rock and Roll oli kovassa nosteessa. Arjen pukeutumisen materiaalina oli Denim ja kaikilla oli farkkuhousut, farkkuliivit ja farkkutakit, jonka alla miehillä hihattomat t-paidat. Naiset pukivat juhlaan upeita mekkoja ja fiftarityyli oli muodissa.

1980-luvulla Disco ja aerobic ja sitä myötä kirkkaat värit, trikoot, säärystimet ja sifonkihuivit. Ja älkää unohtako otsapantoja eikä pillifarkkuja! Vakosamettihousut tai samettiset oloasut löytyivät kaikkien kaapista. Vyötärölinja oli korkealla. Olkatoppausten piti olla suuret. Myös kirkkaat värilliset "lisävarusteet", kuten suuret aurinkolasit, rannekorut ja korvakorut, olivat välttämättömiä. Kiharat ja runsaat hiukset, neonvärimeikit olivat tärkeä osa tätä tyyliä.


Rakas ysäri! Vyölaukut, salihousut, collekepaidat, napapaidat ja minihameet. Ja tietenkin nahkahousut, nahkatakit ja isot hapsut vaatteissa. 1990-luvulla jokainen kaivoi vanhempiensa varastoista ylisuuria flanelli-paitoja ja jalassa piti olla trumpettilahkeiset farkut sekä paksupohjaiset kengät. Naiset laittoivat tukkansa ponnarilla ja vyötärölle kietaistiin vielä pitkähihainen paita.

Toivotaan, että paikalle saapuvat yleisö nappaa tästä kopin ja lähtevät innokkaasti mukaan näyttelyn teemaan. Parhaimmillaan siitä tulee todella hauskaa ja värikästä menoa.

Nostalgia Car Show Helsingin Jäähallilla 12.toukokuuta 2018 kello 10:00-18:00. Liput tapahtumaan myy ennakkoon Tiketti.fi. Myös ovelta lippuja! Tervetuloa!